X

Poliţia britanică a deschis o anchetă după descoperirea unui colet suspect conţinând uraniu, pe aeroportul Heathrow

168
Poliţia britanică a deschis o anchetă după descoperirea unui colet suspect conţinând uraniu, pe aeroportul Heathrow - 487487-1673422816.jpg
Poliţia britanică a anunţat marţi că a deschis o anchetă după confiscarea unui colet conţinând uraniu pe aeroportul Heathrow din Londra, relatează France Presse.

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie în timpul unui control de rutină efectuat de agenţi ai serviciului de frontieră, a precizat poliţia.

Potrivit tabloidului The Sun, primul care a relatat despre această captură, coletul provine din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care decolase din Oman.

Uraniul a fost descoperit într-un transport de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să stabilească dacă această descoperire este rezultatul unei 'manipulări necorespunzătoare' în Pakistan, a relatat BBC.

'Aş dori să liniştesc populaţia: cantitatea de material contaminat este extrem de redusă, iar expertiza a concluzionat că nu prezintă niciun fel de pericol pentru public', a declarat pentru presa locală comandantul de poliţie Richard Smith.

'Chiar dacă ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să fie legat de nicio ameninţare directă, conform ultimelor noastre investigaţii', a mai adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2094 secunde