Poliția din Ottawa a intervenit în forță, cu gaze lacrimogene, și a eliberat zona de la Parlament

209
Poliția din Ottawa a intervenit în forță, cu gaze lacrimogene, și a eliberat zona de la Parlament - otawainterventie-1645370045.jpg

Articole de la același autor

Poliţia din Ottawa a preluat controlul unei artere rutiere majore din faţa parlamentului canadian, după ce a recurs la gaze lacrimogene pentru a îndepărta sutele de şoferi de camion care continuau să blocheze capitala Canadei.

După trei săptămâni în care camionagiii au blocat Ottawa, situație care a dus la tensiuni crescute, poliția a intervenit în forță.

„Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta”, a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit substanţe iritante contra protestatarilor recalcitranţi, deoarece unii dintre ei au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman.

Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului și a arestat 47 de persoane.

„Orice persoană găsită în zona centrului capitalei va fi arestată”, a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor ilegale ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2739 secunde