Polonia a ridicat un gard permanent pe 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarusul

83
Polonia a ridicat un gard permanent pe 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarusul - poloniagard-1652004150.jpg

Articole de la același autor

Polonia a fortificat până în prezent circa 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarusul printr-o barieră permanentă, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, transmite sâmbătă dpa.

Lucrările de construcţie se desfăşoară conform planului şi urmează să se încheie până la sfârşitul lui iunie, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei pentru agenţia de presă PAP.

Frontiera polono-belarusă are 418 kilometri lungime, din care 186 de kilometri de graniţă terestră. Vara şi toamna trecute, situaţia la graniţa terestră a fost tensionată, în condiţiile în care mii de oameni au încercat să pătrundă ilegal pe acolo în UE.

Uniunea Europeană l-a acuzat cu acea ocazie pe preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, că a adus intenţionat migranţi din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident, conform Agerpres.

Odată cu încălzirea vremii, în ultimele săptămâni au crescut şi încercările de a trece fraudulos frontiera polono-belarusă, notează dpa. Vineri, 76 de persoane au încercat să intre în Polonia dinspre Belarus, potrivit vameşilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5801 secunde