Polonia acuză Belarusul de încălcarea spaţiului aerian

175
Polonia acuză Belarusul de încălcarea spaţiului aerian - 1-1690963265.jpg

Articole de la același autor

Polonia acuză Belarusul de încălcarea spaţiului aerian, transmite agenţia AFP.

Ministerul apărării de la Varşovia a comunicat că două elicoptere belaruse au trecut frontiera în regiunea Bialowieza, la circa 250 de km la est de capitala poloneză, zburând la altitudine mică, ceea ce a îngreunat detectarea radar.

Forţele armate ale Poloniei anunţaseră anterior că elicopterele, care efectuau o misiune de instruire, nu au încălcat spaţiul aerian al ţării, însă ulterior şi-au retractat afirmaţia.

Conform ministerului, Polonia şi-a informat aliaţii din NATO despre incident. Ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, a ordonat sporirea efectivelor la frontieră şi alocarea unor resurse suplimentare, inclusiv elicoptere de atac, fără a face publice detalii.

Polonia a reamplasat unele forţe militare dinspre vest înspre est după ce în Belarus au ajuns mercenari din compania rusă Wagner. Sâmbăta trecută, premierul Mateusz Morawiecki şi-a exprimat îngrijorarea privind deplasările Wagner în Belarus, către Polonia, avertizând că astfel situaţia la frontieră devine şi mai ameninţătoare. El a susţinut că mercenarii se vor deghiza probabil în grăniceri belaruşi, ajutând imigranţi clandestini să intre pe teritoriul polonez, şi că este vorba de încă un pas către mai multe atacuri hibride pe teritoriul polonez, pentru a destabiliza Polonia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9465 secunde