Polonia anunță că se descurcă și fără gazul rusesc: "Ne-am pregătit pentru asta"

138
Polonia anunță că se descurcă și fără gazul rusesc:

Articole recomandate

Varșovia spune că se va descurca după ce Rusia a tăiat livrările de gaz către Polonia miercuri dimineața, relatează BBC.

Gazprom a anunțat Polonia și Bulgaria că va opri furnizarea de gaz către țările neprietenoase care refuză să plătească în ruble.

Datele din rețeaua Uniunii Europene a operatorilor de transport de gaze arată că aprovizionarea Poloniei a fost întreruptă miercuri dimineața. Compania poloneză de gaze de stat PGNiG a precizat că a fost anunțată că livrările de gaze vor fi oprite de la ora locală 08:00 (06:00 GMT). Ministerul Energiei din Bulgaria a spus că a fost informat că livrările vor fi suspendate de miercuri.

PGNiG se bazează pe Gazprom pentru majoritatea importurilor și a spus că suspendarea livrărilor reprezintă o încălcare a contractului. Polonia spune acum că va importa gaz din alte surse.


Ministrul polonez pentru Climă, Anna Moskwa, a spus că nu este nevoie ca țara să scoată gaz din rezerve și că alimentarea pentru clienți nu va fi tăiată.

Ministrul adjunct de externe, Marcin Przydacz, a declarat că Polonia s-a pregătit pentru posibilitatea ca Rusia să limiteze exporturile de gaze prin diversificarea aprovizionării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1947 secunde