Polonia ar putea furniza avioane Ucrainei. Casa Albă confirmă discuții în acest sens cu Varșovia

86
Polonia ar putea furniza avioane Ucrainei. Casa Albă confirmă discuții în acest sens cu Varșovia - poloniaavioane-1646583084.jpg
Statele Unite lucrează cu Polonia la posibilitatea ca această țară să furnizeze Ucrainei avioane de luptă de fabricație rusă și se consultă în acest sens și cu alți aliați, a confirmat pentru CNN un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut presiuni la Washington pentru ca țările din Europa de Est să-i furnizeze avioane de luptă pentru a putea face față invaziei ruse. Aceste țări au în flotă avioane de fabricație rusă pe care piloții ucraineni știu deja cum să le piloteze, astfel că nu ar mai avea nevoie de instruire suplimentară.

În cadrul discuțiilor cu Polonia, SUA vor să stabilească ce capacități ar putea oferi în schimb Varșoviei pentru a suplini deficitul, dacă această țară decide să transfere avioane în Ucraina, a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Oficialul nu a dorit să detalieze ce opțiuni de suplinire sunt luate în considerare, precizează CNN.

Trimiterea de avioane de luptă în Ucraina este o decizie suverană pe care o poate lua orice țară, dar există o serie de aspecte logistice care trebuie rezolvate, inclusiv modul în care avioanele vor fi transferate din Polonia în Ucraina, a mai spus purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.Pagina a fost generata in 0.318 secunde