Polonia îşi mută rachetele Patriot la Varşovia

199
1
Polonia îşi mută rachetele Patriot la Varşovia - 1-1675670525.jpg

Articole recomandate

Polonia şi-a relocat sistemele de rachete sol-aer Patriot pe un aeroport militar din vestul Varşoviei, unde vor rămâne pentru moment, a indicat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, potrivit agenţiei DPA, consultată de Agerpres.

În afară de sistemele Patriot pe care Germania, ţară membră a NATO, le-a trimis în această ţară la mijlocul lunii ianuarie, armata poloneză dispune de propriile baterii ale sistemului de apărare antiaeriană construit de SUA.

Evocând demersurile făcute de Polonia şi de alţi membri estici ai NATO pentru a-şi consolida capacitatea de apărare, ministrul polonez nu a menţionat conflictul de aproape un an în Ucraina vecină. Relocarea rachetelor Patriot la Bemovo de la baza lor din Sochaczew, la vest de Varşovia, este un element important în pregătirea celei de-a treia brigăzi de apărare antiaeriană din capitală, a indicat el.

Polonia are două batalioane Patriot proprii şi este protejată în plus de unităţi Patriot ale aliaţilor săi din NATO. 

Comentează știrea

Ewiak Ryszard
6 februarie 2023
Unde se îndreaptă această lume?

Unde mergem? Biblia spune: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare - un preludiu la un război nuclear global. Acest război va începe doar după revenirea "regelui nordului"]" (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a). Cartea Apocalipsei avertizează: "Şi a ieşit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii. Şi i s-a dat o sabie puternică" (6:4).

Pagina a fost generata in 0.2532 secunde