Polonia pledează pentru un al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

91
Polonia pledează pentru un al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei - polonia-1655635350.jpg
Guvernul polonez cere noi măsuri punitive împotriva Rusiei, pentru a menţine presiunea economică asupra Moscovei şi a pune capăt invaziei asupra Ucrainei, informează agenţia DPA, consultată de Agerpres.
 

„Din punctul nostru de vedere, un al şaptelea pachet de sancţiuni ar trebui impus cât mai curând posibil. Trebuie să menţinem presiunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe polonez, Lukasz Jasina, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, înainte de summitul de luni al miniştrilor de externe din UE ce va avea loc la Luxemburg.

„Mergem înainte cu aceasta, ne bucurăm de susţinerea partenerilor noştri baltici şi sperăm că şi alţi europeni vor accepta să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei”, a adăugat Jasina.
 

La rândul său, ministrul de externe adjunct al Poloniei, Marcin Przydacz, a declarat că cel de-al şaselea pachet de sancţiuni „a lovit Rusia puternic”, dar că „noi nu am putut încă să-l slăbim suficient pe Putin şi maşinăria lui militară. Avem nevoie de sancţiuni noi şi mai aspre”.
 

Polonia face lobby pe lângă partenerii săi europeni pentru sprijinirea celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni, a spus Marcin Przydacz, adăugând: „Trebuie să acţionăm în mod coordonat, ca europeni”. Pagina a fost generata in 0.177 secunde