Polonia propune interzicerea totală a comerţului UE cu Rusia

149
Polonia propune interzicerea totală a comerţului UE cu Rusia - polonia2-1647789931.jpg
Polonia a propus Uniunii Europene ca blocul comunitar să impună o interdicţie totală asupra comerţului său cu Rusia, a declarat, sâmbătă, premierul polonez Mateus Morawiecki, pledând pentru sancţiuni mai severe împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

„Polonia propune adăugarea unei blocade comerciale la acest pachet de sancţiuni cât mai curând posibil, inclusiv în privinţa celor două porturi ale sale maritime, dar şi interzicerea comerţului terestru. Întreruperea completă a comerţului cu Rusia ar forţa şi mai mult Moscova să se gândească dacă ar fi mai bine să oprească acest război plin de cruzime”, a spus Morawiecki.

La începutul acestei săptămâni, statele membre UE au convenit asupra unui al patrulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Nu au fost date publicităţii detalii, dar preşedinţia franceză a Consiliului UE a declarat că statutul comercial al Rusiei de „cea mai favorizată naţiune” va fi revocat. Pagina a fost generata in 0.2125 secunde