Poluarea din râul Oder ar putea afecta peştii din Marea Baltică

211
Poluarea din râul Oder ar putea afecta peştii din Marea Baltică - poluaremareabaltica-1660491212.jpg

Articole de la același autor

Poluarea industrială produsă pe râul Oder, de-a lungul graniţei dintre Germania şi Polonia, care a dus la moartea masivă a peştilor, ar putea afecta viaţa marină chiar până în Marea Baltică, a avertizat ministrul Mediului dintr-un land german, informează DPA.

În funcţie de vânt şi de condiţiile actuale, poluarea este aşteptată să ajungă la gura de vărsare a râului Oder în apropiere de oraşul-port Szczecin din Polonia cel mai devreme în această seară, a scris ministrul Mediului din landul german Mecklenburg - Pomerania Inferioară într-o declaraţie.

Oamenii de ştiinţă încearcă de mai multe zile să determine cauza morţii unui număr mare de peşti după ce autoritatea poloneză din domeniul apei a precizat că 10 tone de peşti morţi au fost recuperate din râu de-a lungul graniţei. Primarul oraşului din estul Germaniei Schwedt, Annekathrin Hoppe, a sus că moartea a mii de peşti este o catastrofă ecologică de proporţii fără precedent. Potrivit oficialilor Parcului Naţional Unteres Odertal, aflat în regiune, efectele ar putea fi resimţite timp de mai mulţi ani, a declarat ea pentru postul de televiziune rbb.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4366 secunde