Tokyo

Populația, sfătuită să poarte pulover pe gât, pentru a face economie la energie

322
1
Populația, sfătuită să poarte pulover pe gât, pentru a face economie la energie - 62304384-1668870070.jpg
Pentru a se feri de frig, economisind în acelaşi timp bani pe fondul creşterii preţurilor la energie, guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, le-a recomandat cetăţenilor japonezi să poarte pulover pe gât, scrie stirileprotv.ro 


Yuriko Koike, purtând ea însăşi o helancă pe sub haină, i-a încurajat pe locuitorii capitalei japoneze să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând în acelaşi timp facturile la electricitate, scrie AFP, citată de Agerpres.


„Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât şi purtarea unei eşarfe vă ţine, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiţi energie electrică”, le-a declarat Koike vineri jurnaliştilor.


„Este una dintre modalităţile de a trece împreună peste perioada dificilă din punct de vedere energetic a iernii”, a spus ea, adăugând că preşedintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.
Comentează știrea

Dinu
20 noiembrie 2022
țoale

Minciuni în falș ! Prin tinerețe, purtam renumitele ,,helanca,, și pulovere ,,coll roulle,, și am dat într-o răceală de care cu greu am scăpat. Un medic mai deștept, mi-a recomandat să renunț la protejarea gâtului, explicându-mi că în perioada când erau la spălat țoalele, frigul făcea ravagii la gât. Soluția ar fi să ,,purtați tot timpul,, în sezonul rece și chiar după, astfel de țoale. De când mi-am lăsat gâtul dezvelit, am scăpat de acea răceală.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7485 secunde