Portul Constanța va avea o nouă înfățișare. Costurile se ridică la zeci de milioane de euro

587
1
Portul Constanța va avea o nouă înfățișare. Costurile se ridică la zeci de milioane de euro - port3-1668622082.jpg
Portul Constanţa se va transforma într-un hub important pentru transportul maritim. O investiţie de zeci de milioane de euro va reduce timpul de transport al mărfurilor din Asia către Europa.


70 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde cu 16 hectare portul Constanţa. Aproape jumătate din spaţiul nou construit va fi dedicat încărcării şi descărcării mărfurilor transportate pe cale maritimă, dar şi verificării acestora.


Dacă acum capacitatea de scanare e limitată la șase unităţi pe oră, odată cu terminarea lucrărilor, aceasta va creşte la 70 de unităţi.

Odată cu dezvoltarea celor două noi terminale există premisele ca ele să evolueze într-un hub al transportului RORO în Marea Neagră prin dezvoltarea unor rute către Turcia, în primă fază și Georgia într-o a doua fază. Banii pentru investiție vin din surse proprii și fonduri europene.


Un terminal este de 7 hectare, în care marfa intră și iese pe roți în navă. Acesta va fi cel mai important astfel de terminal de la Marea Neagră și va conecta mult mai eficient producătorii și transportatorii de mărfuri din România la Europa și Asia.Pagina a fost generata in 0.5168 secunde