Post-Brexit. Londra promite progrese rapide, sub presiunea unioniştilor

144
Post-Brexit. Londra promite progrese rapide, sub presiunea unioniştilor - post-1643391303.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, şi-a exprimat hotărârea de a face rapid progrese semnificative în negocierile cu UE pe tema aranjamentelor post-Brexit referitoare la Irlanda de Nord, în faţa presiunii crescânde din partea unioniştilor, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Deşi Londra şi Bruxelles-ul şi-au intensificat discuţiile în acest dosar dificil, unioniştii, care văd în protocolul nord-irlandez o ameninţare la adresa apartenenţei Irlandei de Nord la Regatul Unit, cer o soluţie rapidă.

După o întâlnire joi, la Belfast, cu Liz Truss, care a preluat recent dosarul, premierul nord-irlandez Paul Givan (unionist, DUP) a cerut progrese iminente şi a stabilit ca termen limită 21 februarie, data următoarei reuniuni a comitetului UE - Marea Britanie pentru punerea în aplicare a acordului Brexit.

„Ceea ce vreau este un acord care să funcţioneze pentru toată lumea. Facem progrese. Avem discuţii constructive cu UE”, a asigurat Liz Truss. „Vreau să facem progrese semnificative până în februarie”, a continuat şefa diplomaţiei britanice, subliniind importanţa asigurării „sprijinului din partea tuturor comunităţilor din Irlanda de Nord, inclusiv a comunităţii unioniste”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3586 secunde