Povestea emoționantă din spatele unei fotografii surprinse în Amazon, care a devenit virală

108
Povestea emoționantă din spatele unei fotografii surprinse în Amazon, care a devenit virală - povesteemotionanta-1642173249.jpg

Articole de la același autor

Fotografia unui tânăr indigen din Pădurea Amazoniană din Brazilia care își cară tatăl în spate pentru a se putea vaccina împotriva Covid-19 a devenit virală, după ce a arătat cât de dificil poate fi pentru oamenii din zonele izolate să se vaccineze, scrie BBC.

Imaginea surprinsă de un medic îl arată pe Tawy, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care-l cară în spate pe Wahu, tatăl său în vârstă de 67 de ani, după ce ambilor li s-au administrat doze de vaccin împotriva Covid-19. Cei doi au fost nevoiți să meargă ore întregi prin pădure pentru a ajunge la locul de vaccinare.

Potrivit datelor oficiale, peste 800 de indigeni au murit din cauza Covid-19 în această țară. Însă organizațiile pentru drepturile indigenilor spun că numărul deceselor este mult mai mare. Un sondaj realizat de Apib, un ONG brazilian, arată că 1.000 de indigeni au murit în perioada martie 2020 - martie 2021.

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo'e, care are aproximativ 325 de membri.

Erik Jennings Simões, medicul care a făcut poza, a povestit că Wahu este aproape orb, iar drumul l-au parcurs cu dificultate din cauza problemelor urinare cu care se confruntă bărbatul. El a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de cinci sau șase ore.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.213 secunde