Povestea lui Andrei, veteranul de război care scrie poezii din scaunul cu rotile: ”Vreau să las ceva în urma mea”

179
3
Povestea lui Andrei, veteranul de război care scrie poezii din scaunul cu rotile: ”Vreau să las ceva în urma mea” - razboi-1668350049.jpg

Articole de la același autor

El este Andrei, veteranul de război care a scăpat de gloanțe, de explozii, dar s-a îmbolnăvit când a ajuns acasă și acum este nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. Acum este optimist, scrie poezii și îi place să îi facă pe oameni să zâmbească, potrivit Antena3


”În scaunul acesta sunt din anul 2018. Din fericire, dacă pot spune așa, nu am fost rănit în teatre, dar între timp am contactat o boală. Este o afecțiune neurodegenerativă. Dar nu contează, viața merge în continuare”, spune Andrei.


Acesta a fost în patru misiuni, în Kosovo, Bosnia, Irak și Afganistan și crede că boala sa ar fi apărut de la expunerea la uraniul activ.

”Divinitatea cred că mă iubește enorm și lucrul acesta îl simt încă de mic copil. Eu am stat și m-am gândit de multe ori... Ținând cont că am luptat și în anumite zone în care a fost folosit uraniul activ, lucru care este cunoscut, dar nu recunoscut din păcate, poate fi și aceasta cauza (n.r. - a bolii sale).


În România nu se recunosc anumite lucruri. Probabil dacă se știa înainte, mulți ar fi evitat să plece în misiunile respective. Toată lumea știe că în Bosnia și Irak a fost folosit foarte mult uraniu, ținând cont că mulți camarazi de-ai mei au dezvoltat afecțiuni neurodegenerative”, a mai spus Andrei.

Acum, Andrei se luptă, împreună cu alți veterani de război, să creeze centre de recuperare și de refacere a veteranilor de război alături de familie

”Sunt mulți care lasă acasă nu neapărat părinții, deși pentru părinți este cel mai tragic să își piardă copilul, dar sunt foarte mulți camarazi care și-au lăsat acasă soțiile, copiii și este foarte trist.

Asta ne luptăm și noi să facem aici în România, cum sunt și în țările civilizate, centre de recuperare și de refacere a veteranilor din teatre de război alături de familie, pentru că nu numai tu când ești plecat acolo ai sechele, ci și familia care stă în țară și așteaptă”, spune Andrei.


Comentează știrea

Tot Ei
13 noiembrie 2022
Erorile neamului vanzator

Imi pare rău, dar nu este reprezentantul romanilor, deci nu este veteranul nostru! Este veteranul NATiO-istilor!

Ordin de Lupta
13 noiembrie 2022
PuscasMarin UM 20.179 Mangalia

La mine e SergentMajor la o unitate din Mangalia(28 de ani, nu am experienta de front, doar patrulare pe local), se poate verifica usor la Armata. La regulament, exact cum scrie la manual. Aliante sint la aia marii. Nici eu nu stiu ce sa zic o fi bine, o fi rau, dar exact ca la manual se procedeaza la noi. Altfel spor la vers ! E cu suflet de roman.

Istorie
13 noiembrie 2022
Poze

Prima poza e de istorie, dar si cuplat pe cantec. Din cantec pe armonie se vede clar patriotismul. Asta e sigur ca am testat ! Pe 100 ani, cum a fost mai bine la noi ? Cind esti in echipa de cum o fi, pai ce faci ? stai pe banca sau incerci si tu in toata nepriceperea macar de o saratea acolo. Ideea e asa, ai si spectatori, mai vad si altii, toti au un impact ! Totul conteaza si ce am facut ieri, azi si maine.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
Stire din Social : 29 aprilie - Ziua veteranilor de război
Pagina a fost generata in 0.3033 secunde