Alegeri europarlamentare 2019

PPE, creditat cu primul loc și în urcare în cel mai recent sondaj

297
PPE, creditat cu primul loc și în urcare în cel mai recent sondaj - ppe-1553868905.jpg

Articole recomandate

Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta) va rămâne cel mai mare grup în Parlamentul European după alegerile de la sfârșitul lunii mai, conform unei proiecții realizate de legislativul european, care arată o creștere a numărului de mandate pentru conservatori față de ancheta din urmă cu o lună, transmite agenția Reuters,

consultată de Agerpres.

PPE, din care face parte Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, ar urma să obțină 188 de locuri, reprezentând aproape 27% din numărul total de 705 mandate din viitoarea legislatură, indică proiecția realizată pe baza sondajelor întreprinse la nivel național, mai puțin în Marea Britanie.

Față de proiecția de luna trecută, PPE ar obține șapte mandate în plus.

În prezent, popularii europeni dețin 29% din numărul total de locuri din PE.

Socialiștii, al doilea grup din Parlamentul European, au crescut și ei de la 19% la 20% față de luna trecută, dar rămân sub cele 25 de procente din actualul legislativ european.

Extrema dreapta își continuă ascensiunea, anunțându-se al patrulea grup din viitorul Parlamentul European, după liberali, care au pierdut teren în cea mai recentă proiecție.

La nivel național, alianța germană CDU-CSU va obține cele mai multe mandate, 33, dar numai cu puține înaintea Ligii, partidul de extremă dreapta aflat la guvernare în Italia.

Cele 27 de mandate cu care este creditată Liga sunt un indiciu al modului în care alegerile din mai vor reflecta o consolidare a sentimentelor naționaliste în detrimentul mișcărilor proeuropene tradiționale.

Deși partidele tradiționale ar urma să-și păstreze o dominație care să le permită continuarea unei largi coaliții centriste majoritare, care a sprijinit legislația propusă de executivul european, câștigurile electorale ale partidelor eurosceptice ar putea introduce mai multă incertitudine politică, notează Reuters.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3286 secunde