Prefectul Dănuț Culețu i-a urat navei "Histria Tiger" să fie "un tigru al mărilor"

5337
10

Articole de la același autor

Colosul de oțel, gătit pentru ceremonie, așteaptă să primească botezul. Pe cheul de armare s-au adunat sute de navaliști și zeci de invitați români și străini. O mulțime de copii au venit cu părinții să-l vadă de "Histria Tiger", cel de al zecelea tanc chimic de 41.000 tdw, construit la Șantierul Naval Constanța.

În așteptarea primului voiaj
E sărbătoare, soarele și fanfara încălzesc atmosfera. Alături de Gheorghe Bosînceanu, pre-ședintele grupului de firme "Histria" și al SNC, și de directorul general Radu Rusen, se află Lambros Varnavides - directorul general al diviziei de shipping din cadrul Royal Bank of Scotland, Katie Varnavides – nașa navei, prefectul Dănuț Culețu, Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Valentin Șerbănescu - directorul general al Autorității Navale Române, reprezentanți ai unor traderi majori, ai brokerilor și ai partenerilor care au participat la realizarea seriei de nave de 41.000 tdw.
Comandantul de cursă lungă Amza Perudin abia așteaptă să pornească în primul voiaj cu "Histria Tiger". Este încântat de navele din această serie. A comandat, până acum, navele surori "Histria Perla", "Histria Agata" și "Histria Azure. A făcut voiaje pentru clienți de primă mărime din piață – concernele ENI și Glencore – și toți au fost mulțumiți pentru modul în care au fost performate contractele. Pe 15 iulie va pleca în primul voiaj cu "Histria Tiger". Din echipajul său de 23 de oameni face parte și o femeie, Camelia Buș, ofițer punte III.
"Histria Tiger" este a 440-a navă construită în cei 116 ani de existență a SNC. Are lungimea de 180,01 m, lățimea de 32,20 m și pescajul de 11 m. Dispune de cinci tancuri pentru marfă, cu un volum total de 47.776 mc. Motorul principal este de tip MAN B&W 6S50 MC-C și asigură o viteză de 15 noduri, când nava este încărcată la maximum. Coordonatorul proiectului este inginerul Paul Hârțescu.

Sărbătoare în proză și versuri
Festivitatea debutează cu tradiționalele discursuri. Gheorghe Bosînceanu se adresează, mai întâi, oaspeților străini. Le vorbește despre drumul parcurs împreună, în realizarea seriei de tancuri chimice de 41.000 tdw, despre proiectul viitor: tancurile de 50.000 tdw. Apoi se adresează navaliștilor constănțeni, felicitându-i pentru noua realizare și încurajându-i să reușească mai mult. Pentru că proza nu poate exprima tot ceea ce simte sufletul omenesc în astfel de momente, Gheorghe Bosînceanu i-a dat cuvântul lui Grigore Iacovache, navalist și rapsod, să citească versurile înaripate, pe care le-a închinat navei "Histria Tiger".

Despre recolte și nave
Discursul prefectului Dănuț Culețu a electrizat, cu adevărat, sutele de navaliști: "SNC este unul dintre cele mai mari șantiere navale de construcții și reparații nave din Europa, având în derulare contracte pentru construcția a peste 15 tancuri de produse petroliere și chimice. Am avut o discuție cu domnul Lambros Varnavides, care mi-a spus: Dacă ne gândim la Europa, la construcția de nave, și excludem navele de croazieră, România este cel mai important furnizor de nave al continentului." Prefectul a ținut să remarce faptul că 2008 este un an bun pentru județul Constanța, nu doar pentru că vom avea recolte excepționale în agricultură, ci și pentru că producția industrială este mai mare cu 15% față de anul precedent. "Județul nostru are un rol foarte important în economia României, iar în cadrul județului, șantierele navale, în special cel de la Constanța, ocupă un loc prioritar." Culețu și-a încheiat cuvântul, urându-i navei să fie "un tigru al mărilor", iar șantierului să devină "un tigru al Românei și al Europei".

A trecut testul șampaniei
Ceremonialul de sfințire a navei a fost, așa cum ne-am obișnuit, impresionant și fastuos. Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie și tinerii din corul duhovnicesc au făcut din ritual un adevărat spectacol.
Festivitatea a atins punctual culminant când, pe piedestalul instalat pe cheu, a urcat, emoționată, nașa Katie Varnavides. După urarea tradițională adresată "finei", sticla de șampanie a făcut un salt și s-a spart, într-un val de spumă, de bordaj. Evenimentul a fost salutat cu un cor de sirene de navele acostate în portul Constanța. Vânt bun din pupa, "Histria Tiger"!

Comentează știrea

25 august 2011
bag fendi purses outlet

buy fendi outlet fendi handbags outlet to get new coupon fendi bags outlet , for special offer

25 august 2011
bags outlet fendi

you definitely love fendi handbags outlet for less fendi bags outlet for promotion code

28 august 2011
handbags marc jacobs bags

check marc jacobs bags online

20 septembrie 2011
How To Keep a Man Interested

Very informative post. Thanks for taking the time to share your view with us.

23 septembrie 2011
Milf Soup

Thank You For This Post, was added to my bookmarks.

3 noiembrie 2011
moncler online for sale

moncler for men cheap monclers moncler uk moncler jackets sale

3 noiembrie 2011
moncler online for sale

moncler online moncler outlet moncler uk moncler sale

12 decembrie 2011
CNA Training

În acest moment se pare ca Drupal este cea mai buna platforma de blogging disponibile în acest moment . ( din ce am citit ) este ca ceea ce sunt utilizati pe blog-ul dvs.?

chanel coco
3 noiembrie 2012

Hiya, I'm really glad I've found this information. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is actually annoying. A good website with interesting content, that's what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it. chanel coco http://chanelcoco.hpage.com/

magic leverag hair rollers
21 mai 2014
magic leverag hair rollers

Apart from the sporty fairing, we notice web-shaped alloy wheels and a sizable disc brake. magic leverag hair rollers http://magicleveraghairrollers.tripod.com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8344 secunde