Prefectul Poliției din Paris îi vizează pe români într-un raport

413
Prefectul Poliției din Paris îi vizează pe români  într-un raport - parisfond-1327416138.jpg

Articole recomandate

Numărul românilor arestați în 2011 a crescut cu 78%, reprezentând o medie de 23 de persoane pe zi, adesea aceleași, de cele mai multe ori minori, a anunțat Michel Gaudin, prefectul Poliției din Paris, prezentând raportul pe anul trecut.

Prezentând datele, prefectul a insistat asupra românilor, relatează postul Europe1 în pagina electronică. Dar pentru a nu fi calificat drept "xenofob", Gaudin și-a luat "toate măsurile de precauție", subliniind că se bazează pe date prezentate ca "obiective și incontestabile" înainte de a insista asupra acțiunilor unei anumite populații, și anume cea română.

Conform datelor prezentate, în pofida unei scăderi a nivelului infracționalității din Paris, la nivelul întregului an, cu 1,52 la sută, numărul arestărilor românilor a "explodat" cu 78%, potrivit postului.

În opinia prefectului poliției din capitala franceză este necesar ca acest fenomen să nu mai fie ignorat. "De ce să-l negăm? Aceste persoane se livrează unor activități care constau în furturi din DAB-uri (distribuitoare automate de bancnote), furturi de telefoane mobile, cerșit bazat pe sisteme de rețele de exploatare, un termen insuficient de dur, a minorilor", a precizat Gaudin.

"Cred că ar fi complet imoral să nu ne ocupăm de acești copii, care sunt (tratați ca) adevărați sclavi", a continuat oficialul. "Nu este vorba despre nicio stig-matizare, ci despre a constata și a acționa astfel încât să putem anihila aceste rețele, deosebit de prezente în regiunea pariziană", a subliniat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Actual : Big Ben  se înclină  ca turnul  din Pisa
Pagina a fost generata in 0.2818 secunde