Pregătiri pentru încoronarea lui Charles al III-lea

64
Pregătiri pentru încoronarea lui Charles al III-lea - coroana-1670155215.jpg

Articole de la același autor

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este de obicei expusă publicului, pentru a fi modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea pe 6 mai, a anunţat Palatul Buckingham, scrie AFP.

Deosebit de greu de purtat (are mai mult de două kilograme), deşi a fost transformată în 1911, această coroană este cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele, conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.


Folosită doar pentru încoronări, purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649, după execuţia lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5779 secunde