Premierul britanic anunţă investiţii de cinci miliarde de lire în apărare

133
Premierul britanic anunţă investiţii de cinci miliarde de lire în apărare - 1-1678699383.jpg

Articole de la același autor

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat că Regatul Unit va investi încă cinci miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de euro) în apărare, în contextul „noilor ameninţări din partea Rusiei şi Chinei”, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Downing Street, care prezintă o actualizare a „evaluării strategice” a guvernului în domeniul apărării, alte cinci miliarde de lire vor fi alocate Ministerului Apărării pentru următorii doi ani.

Cu aceste fonduri, ideea este de a „reface şi consolida stocurile de muniţie, de a moderniza compania nucleară britanică şi de a finanţa următoarea fază a programului submarin AUKUS”.

O comisie de parlamentari britanici a avertizat, la începutul săptămânii trecute, că stocurile de muniţie din Regatul Unit sunt periculos de scăzute, ceea ce, în opinia lor, pune în pericol securitatea naţională a ţării, îngrijorare exprimată deja în ianuarie de ministrul apărării, Ben Wallace.

„Pe măsură ce lumea devine mai instabilă, iar concurenţa dintre state se intensifică, Regatul Unit trebuie să fie pregătit să reziste”, a subliniat Rishi Sunak.

„Investind pe termen lung în forţele noastre armate, vom fi pregătiţi să facem faţă provocărilor de astăzi şi de mâine”, a spus premierul britanic, înaintea unei vizite în Statele Unite unde este aşteptat un acord privind submarinele cu americanii şi australienii (AUKUS), o cooperare fără precedent pentru a contracara China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4304 secunde