Premierul estonian Kaja Kallas avertizează împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei

181
Premierul estonian Kaja Kallas avertizează împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei - 1-1702281284.jpg

Articole de la același autor

Premierul estonian Kaja Kallas a avertizat, luni, 11 decembrie, împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, relatează agenţia DPA.

„Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice - inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare”, a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale. Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti este să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul”, a continuat Kallas.

„De teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. Răspunsul meu la asta: apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia - slăbiciunea o provoacă”, a mai spus ea.

„Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea”, a avertizat Kallas, adăugând: „De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0411 secunde