Premierul grec mulţumeşte celor 22 de ţări care ajută la stingerea incendiilor

313
Premierul grec mulţumeşte celor 22 de ţări care ajută la stingerea incendiilor - premierulgrec-1628540219.jpg

Articole de la același autor

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a mulțumit, printr-un mesaj pe Twitter, celor 22 de țări care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă. În Grecia, România a trimis 108 pompieri cu 22 de autospeciale.

„În numele poporului grec, aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră tuturor țărilor care au trimis asistență și resurse pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”, a scris pe reţeaua socială duminică seară.

Cele 22 de țări includ 11 membri UE, respectiv Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia plus Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite.

Un număr de 45 de pompieri români acționează, de luni, 9 august, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Intervenția a fost asigurată cu șase mașini de stingere și două cisterne. Totodată, șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au avut misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor. Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la șase ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.71 secunde