Premierul irlandez a lăudat declaraţiile omologului Liz Truss despre ţara din care face parte

100
Premierul irlandez a lăudat declaraţiile omologului Liz Truss despre ţara din care face parte - irlandapremier-1662646059.jpg
Premierul irlandez Micheal Martin s-a declarat încurajat de declaraţiile omologului britanic Liz Truss, care şi-a exprimat dorinţa ca problemele legate de Protocolul post-Brexit privind Irlanda de Nord să fie rezolvate prin negocieri, transmite PA Media/dpa.

În cadrul unui eveniment la Dublin, Micheal Martin a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să fie în măsură să vorbească cu prim-ministrul britanic în următoarele zile.

„Sunt încurajat de comentariile prim-ministrului, conform căror abordarea ei preferată cu privire la Protocol este ca acesta să fie rezolvat prin negociere. Este cu siguranţă şi punctul nostru de vedere şi cel al Uniunii Europene”, a spus el.

Protocolul a fost convenit în comun de Londra şi Bruxelles ca parte a acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie pregăteşte în prezent un proiect de lege referitor la acest protocol, care să modifice unilateral statutul comercial al Irlandei de Nord în relaţia cu Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Premierul irlandez a mai declarat că îi va comunica foarte clar lui Liz Truss credinţa sa în existenţa unei căi de rezolvare a problemelor.

„Există anumite probleme în jurul sectorului de consum şi credem că Uniunea Europeană, cu bunăvoinţă, este pregătită să fie flexibilă şi receptivă”, a spus el.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3932 secunde