Premierul israelian crede într-un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Arabia Saudită

103
Premierul israelian crede într-un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Arabia Saudită - 1-1695543387.jpg
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că un acord pentru normalizarea relaţiilor ţării sale cu Arabia Saudită ar putea fi semnat în următoarele luni, relatează agenţia DPA.

„Probabil în cele din urmă îl vom încheia, pentru că are sens, dar cred că, dacă vrem să profităm de această oportunitate, trebuie să facem asta în următoarele luni”, a explicat Netanyahu pentru canalul american Fox News.

Timp de luni de zile au existat speculaţii că Arabia Saudită ar putea fi următoarea ţară din lumea arabă care îşi va normaliza relaţiile cu Israelul. În septembrie 2020, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein au fost primele două ţări din Golf care au stabilit relaţii diplomatice cu Israelul în urma medierii SUA.

Premierul israelian şi-a exprimat optimismul în privinţa încălzirii relaţiilor diplomatice. „Cred că ne apropiem mai mult de pace cu fiecare zi care trece”, a spus el despre un acord de normalizare israeliano-saudit.

Miercurea trecută, prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a confirmat că cele două ţări se află aproape de normalizarea relaţiilor.

Oficial, Riadul nu are relaţii cu Israelul, dar în secret cele două ţări lucrează împreună în chestiuni de securitate de ceva vreme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.515 secunde