Premierul israelian Naftali Bennett anunță că se retrage din politică

159
Premierul israelian Naftali Bennett anunță că se retrage din politică - premierisraelian-1656597206.jpg

Articole de la același autor

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunţat miercuri seara presa israeliană, care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt, relatează dpa.


O comisie parlamentară a dat undă verde marţi unui proiect de lege vizând dizolvarea parlamentului Israelului, un pas cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puţin de patru ani. Noi alegeri urmează să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.


Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea parlamentului şi organizarea de noi alegeri, după ce prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat destrămarea coaliţiei eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Conform unui acord de împărţire a puterii între premierul Naftali Bennett şi actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta va deţine funcţia de prim-ministru după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.


După alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupţie, speră să revină la putere, notează dp, citată de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2456 secunde