Premierul israelian Netanyahu va avea o întrevedere cu preşedintele Macron

226
Premierul israelian Netanyahu va avea o întrevedere cu preşedintele Macron - israelpremier-1675179257.jpg

Articole de la același autor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va deplasa pe 2 februarie la Paris, în prima sa vizită în Franţa de la revenirea la putere, a anunţat luni biroul său de presă, informează AFP.

Netanyahu va efectua o vizită oficială în Franţa, unde va avea o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a anunţat biroul său de presă într-un comunicat.

Netanyahu, care a mai fost prim-ministru din 2009 până în 2021, a revenit la putere luna trecută, la conducerea unei coaliţii formate din partide de dreapta, de extremă dreapta şi ultrareligioase.

Anunţul acestei vizite, prevăzută să dureze până pe 4 februarie, intervine în condiţiile în care violenţele israeliano-palestiniene s-au amplificat în ultimele zile.

La o zi după un raid israelian, cel mai sângeros în ultimii ani în Cisiordania, urmat de tiruri de rachete din Gaza spre Israel şi de lovituri aeriene israeliene ca represalii, un palestinian a ucis vineri şapte persoane în Ierusalimul de Est.

Sâmbătă, un alt palestinian a rănit doi israelieni, iar duminică gardieni israelieni au ucis un palestinian în Cisiordania. Luni, forţele israeliene au ucis un palestinian la Hebron, în sudul acestui teritoriu, potrivit autorităţilor palestiniene. Armata a declarat că a tras asupra unui şofer care intenţiona să fugă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6182 secunde