Premierul Japoniei va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud

115
Premierul Japoniei va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud - 1-1683013907.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul nipon Fumio Kishida a anunţat, marţi, 2 mai, că va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud, începând din 7 mai, pentru a se întâlni cu preşedintele Yoon Suk-yeol şi a continua îmbunătăţirea relaţiilor dintre cei două state vecine, transmite agenţia EFE.

„Va fi o bună ocazie pentru un schimb sincer de opinii cu privire la modalităţile de dezvoltare a legăturilor dintre Japonia şi Coreea de Sud şi la situaţia internaţională în schimbare”, a declarat Kishida la Accra (Ghana), în cadrul turneului său actual în Africa.

Pe lângă îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, se aşteaptă ca ambii lideri să abordeze provocările comune, precum avansul înarmării Coreei de Nord, războiul Rusiei în Ucraina sau rivalitatea dintre China şi SUA.

Venirea la putere a conservatorului Yoon în mai 2022 şi testele repetate de rachete ale Phenianului servesc la stimularea cooperării după o perioadă în care relaţiile dintre Seul şi Tokyo au traversat cel mai prost nivel din ultimii ani.

Această situaţie a apărut după ce Curtea Supremă din Coreea de Sud a recunoscut în 2018 dreptul mai multor sud-coreeni de a primi despăgubiri din partea a două companii nipone care au practicat munca forţată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Decizia a deschis poarta ca, în faţa refuzului ambelor companii de a se conforma, autorităţile să poată expropria active ale filialelor lor sud-coreene, ceea ce a determinat Tokyo să declanşeze un boicot comercial împotriva Coreei de Sud, la care Seulul a răspuns cu măsuri reciproce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3159 secunde