Premierul Netanyahu promite o „mână de fier” împotriva crimei organizate în comunităţile arabe din Israel

1221
Premierul Netanyahu promite o „mână de fier” împotriva crimei organizate în comunităţile arabe din Israel - 1-1693207119.jpg

Articole de la același autor

Guvernul israelian intenţionează să le permită autorităţilor să reţină suspecţi de crimă din comunităţile arabe din Israel fără ca împotriva lor să fie formulate acuzaţii, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, relatează agenția DPA.

Scopul utilizării aşa-numitei detenţii administrative este de se a lua acţiuni decisive împotriva crimei organizate în localităţile arabe din Israel, a declarat Benjamin Netanyahu în cadrul unei reuniuni a Cabinetului israelian.

„Vom acţiona cu o mână de fier, inclusiv luând în considerare restricţii administrative şi arestări pentru a opri aceste crime îngrozitoare”, a mai spus premierul israelian.

Locuitorii arabi din Israel au protestat faţă de creşterea ratei criminalităţii, unii lideri arabi acuzând guvernul condus de Netanyahu că ignoră aceste probleme şi că provoacă diviziuni.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, 157 de persoane au fost ucise în urma unor acţiuni violente în rândul populaţiei arabe de la începutul acestui an, de două ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cetăţenii arabi - mulţi dintre ei descendenţi ai palestinienilor rămaşi după războiul din 1948 şi crearea statului israelian - reprezintă circa 20% din populaţia Israelului de aproape 10 milioane de locuitori.

„Sângele curge pe străzile noastre”, a afirmat primarul oraşului arab Tira, Maamun Abd Elhai, în timpul unui discurs la Tel Aviv.

Un important membru al municipalităţii sale a fost împuşcat în apropiere de o secţie de poliţie. Primarul a acuzat guvernul condus de Netanyahu că nu acţionează în mod deliberat împotriva criminalităţii în creştere din societatea arabă.

Netanyahu a afirmat că fenomenul criminalităţii din comunităţile arabe reprezintă „un flagel naţional”, iar comunităţile evreieşti din Israel au avut de suferit cândva şi ele din cauza crimei organizate.

„Am eliminat majoritatea crimei organizate din sectorul evreiesc şi intenţionăm să face acelaşi lucru în sectorul arab”, a spus Netanyahu.

În cadrul detenţiei administrative, autorităţile israeliene pot reţine indivizi timp de şase luni sau chiar mai mult fără ca împotriva lor să fie formulate acuzaţii. Măsura extrem de controversată a fost folosită până acum de Israel mai ales împotriva palestinienilor din teritoriile ocupate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde