Problema Schengen rămâne în aer

Premierul olandez și-a amânat vizita la București

415
Premierul olandez și-a amânat vizita la București - schengen182393700-1320084238.jpg
Premierul olandez Mark Rutte și-a anulat vizitele pe care urma să le întreprindă la București și Sofia. Principala temă de discuție ar fi fost aderarea României și Bulgariei la Schengen, blocată de Olanda și Finlanda.

Premierul olandez Mark Rutte și-a amânat vizita pe care urma să o întreprindă la București și Sofia mâine, pe 1 noiembrie. oficialii de la București, dar și cei de la Haga au precizat că se lucrează la reprogramarea vizitei.

Unul dintre motivele amânării vizitei a fost dezbaterea complicată dusă în parlamentul de la Sofia pe tema bugetului Bulgariei pe 2012. Inițiativa amânării a aparținut Sofiei. Un purtător de cuvânt al Ministerului bulgar de Externe a declarat că vizita era un "inconvenient", din cauza "dezbaterii foarte dificile" care are loc la Sofia pe tema bugetului, notează NewsIn.

Olandezii s-au grăbit să sublinieze că anularea vizitei le este și lor de folos, deoarece mai aerisește încărcatul program al premierului Rutte. Olandezii au asigurat totodată că amânarea vizitei nu a fost cauzată de tensiuni bilaterale.

Principalul subiect pe agenda discuțiilor bilaterale româno-olandeze ar fi fost aderarea țării noastre la Schengen. Olanda și Finlanda s-au opus intrării României și Bulgariei în spațiul fără frontiere interne al UE, iar autoritățile de la București sperau să își poată pleda cazul în discuțiile cu Rutte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Pagina a fost generata in 0.4931 secunde