Premierul Trudeau califică drept îngrozitoare atacurile soldate cu zece morţi

88
Premierul Trudeau califică drept îngrozitoare atacurile soldate cu zece morţi - canadapremier-1662384739.jpg

Articole de la același autor

Premierul Justin Trudeau a declarat că atacurile cu armă albă de duminică, soldate cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi în două comunităţi izolate dintr-o provincie situată în centrul Canadei, sunt îngrozitoare şi sfâşietoare, transmite AFP.

„Atacurile de astăzi (n.r. duminică) din Saskatchewan sunt îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi”, a scris pe Twitter premierul canadian.


Înjunghierile au fost raportate dimineaţa devreme (05:40) şi au avut loc în mai multe locuri, printre care comunitatea indigenă James Smith Cree Nation şi oraşul învecinat Weldon din provincia Saskatchewan. Au fost identificate 13 scene ale crimei. Poliţiştii sunt pe urmele a doi suspecţi, Damien Sanderson (31 de ani) şi Myles Sanderson (30 de ani).

Localitatea James Smith Cree Nation, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, a declarat stare de urgenţă locală. De asemenea, locuitorilor din Saskatchewan li s-a cerut să stea acasă pentru a fi în siguranţă.

Diane Shier, o locuitoare din Weldon, a declarat pentru Canadian Press că vecinul ei, care locuia împreună cu nepotul, a fost ucis. „Sunt foarte afectată pentru că am pierdut un vecin bun”, a declarat ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5771 secunde