Premierul Turciei cere Rusiei, Chinei și Iranului să-și schimbe atitudinea în cazul Siriei

346
Premierul Turciei cere Rusiei, Chinei și Iranului  să-și schimbe atitudinea în cazul Siriei - erdogan-1349093036.jpg
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel, fără menajamente, la Rusia, China și Iran să pună capăt sprijinului lor pentru regimul sirian al președintelui Bashar al-Assad, prevenindu-le că "istoria nu va ierta" o astfel de atitudine.

"Ne adresăm Rusiei, Chinei și Iranului. Vă rugăm să vă regândiți ac-tuala atitudine. Istoria nu-i va ierta pe cei care s-au aflat de partea regimu-rilor brutale", a afirmat Erdogan în timpul congresului Partidului Justiției și Dezvoltării, pe care îl conduce.

Rusia, aliată tradițională a Damascului, a blocat până acum, cu ajuto-rul Chinei, în Consiliul de Securitate al ONU, orice rezoluție care deschidea calea unor măsuri constrângătoare pentru regimul sirian.

Iranul este principalul aliat regional al Damascului și este acuzat de mai multe țări occidentale și arabe că furnizează ajutor militar regimului lui Bashar al-Assad.

Generalul iranian Mohammad Ali Jafari, comandantul șef al Gardienilor Revoluției (Pasdaran), a afirmat la 16 septembrie că membri ai Pasdaran au fost în Siria și în Liban în calitate de consilieri și că nu a fost vorba de o prezență militară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4316 secunde