Premierul ucrainean la invitat pe Papa Francisc la Kiev și i-a solicitat sprijin pentru repatrierea copiilor duși în Rusia

142
Premierul ucrainean la invitat pe Papa Francisc la Kiev și i-a solicitat sprijin pentru repatrierea copiilor duși în Rusia - nmmzmjrmotvmmwnmzdq5ntmynjnkntkz-1682604443.jpg

Articole de la același autor

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a declarat joi că l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Ucraina, în timpul unei audienţe private de o jumătate de oră la Vatican în care i-a cerut ajutorul în repatrierea miilor de copii duşi în Rusia sau în teritoriile ocupate de Rusia după invazia pe scară largă declanşată de Moscova în Ucraina, relatează Reuters.

Denis Şmîhal a spus într-o conferinţă de presă la Roma, că a purtat discuţii la Vatican şi a abordat formula de pace a Kievului pentru a pune capăt războiului pe care Rusia îl duce de 14 luni în Ucraina.

Kievul estimează că aproape 19.500 de copii au fost duşi illegal în Rusia sau în Crimeea ocupată de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022.

Moscova, care controlează zone extinse în estul şi sudul Ucrainei, neagă răpirea copiilor şi spune că aceştia au fost transportaţi departe de scena luptelor pentru propria lor siguranţă.

Papa Francisc (86 de ani) a declarat anterior că vrea să viziteze Kievul, dar şi Moscova într-o misiune de pace.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4744 secunde