Premierul ungar Viktor Orban: „Ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare!”

132
1
Premierul ungar Viktor Orban: „Ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare!” - 1-1680250968.jpg

Articole de la același autor

„Războiul din Ucraina este îngrijorător şi periculos pentru Ungaria, iar ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”, a declarat vineri, 31 martie, premierul ungar Viktor Orban, în interviul săptămânal radiodifuzat, relatează agenţia MTI.

Viktor Orban a amintit că „se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice” şi că „Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne”.

Deşi „poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la al treilea război mondial, este un pericol realist în acest moment”, a notat premierul ungar.

El a insistat că „războiul devine din ce în ce mai brutal şi totuşi numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc”, apreciind însă că în acelaşi timp „oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte”.

Viktor Orban a menţionat că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că „poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu”.

Potrivit premierului ungar, trebuie să se ajungă la un armistiţiu, pentru a împiedica noi decese, iar după aceea sunt şanse să se poată pregăti cadrul pentru negocieri de pace.

XXX

Aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este contaminat cu explozibili şi mine, a declarat ministrul adjunct de Interne de la Kiev, Bogdan Drapyatyi, care a anunţat totodată că guvernul lucrează la crearea unui centru specializat de găsire şi dezactivare a minelor, transmite EFE.

„În prezent, aproximativ 30% din teritoriul statului nostru este contaminat cu obiecte explozive, ceea ce echivalează cu 174.000 de kilometri pătraţi”, a spus viceministrul, într-o intervenţie la TV.

Drapyatyi a explicat că specialişti din diferite structuri ale Ministerului de Interne acţionează pentru a demina toate suprafeţele afectate aflate sub controlul Kievului. Lucrările de eliminare a minelor şi a altor dispozitive explozive se concentrează pe acele teritorii eliberate de Ucraina după ce au fost ocupate de Rusia.

Întrebat cât timp îi va lua guvernului ucrainean să cureţe de mine întreg teritoriul ţării, ministrul adjunct a precizat că răspunsul va fi cunoscut doar după ce Ucraina va expulza toate trupele ruseşti din teritoriile ocupate de acestea.

Comentează știrea

Ewiak Ryszard
31 martie 2023
Încotro ne îndreptăm de fapt?

Premierul ungar Viktor Orban are dreptate. Acest război se intensifică. Încotro ne îndreptăm de fapt? Biblia spune: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste războaie proxy de mai devreme și de mai târziu nu vor duce direct la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea "regelui nordului"]" (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi intervenția directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a). Cartea Apocalipsei avertizează: "Şi a ieşit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii. Şi i s-a dat o sabie puternică" (6:4). Ce înseamnă această sabie? Iisus explică: "Lucruri terifiante [φοβητρα] atât cât şi [τε και] extraordinare (legat de fenomene neobișnuite) [σημεια] din [απ] cer [ουρανου] puternice [μεγαλα] vor fi [εσται]" (Luca 21:11). Unele manuscrise antice conțin cuvintele: "και χειμωνες" - "și geruri" (o numim azi "iarna nucleară"), iar în Marcu 13:8: "και ταραχαι" - "și dezordini" (lipsa ordinii publice). Vor fi de asemenea cutremure semnificative pe lungimea și lățimea din regiuni (cauzate de armele nucleare), lipsuri de alimente şi epidemii. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9153 secunde