Premiul L'Oreal-UNESCO, decernat unei pioniere în cercetarea din domeniul vaccinurilor pe bază de ARN mesager

194
Premiul L'Oreal-UNESCO, decernat unei pioniere în cercetarea din domeniul vaccinurilor pe bază de ARN mesager - loreal-1633022900.jpg
Premiul Internaţional L'Oreal-UNESCO ''Pentru Femeile din Ştiinţă'', ajuns la cea de-a 24-a ediţie, a fost decernat joi unui număr de cinci cercetătoare din domeniul ştiinţelor vieţii, printre care biochimista Katalin Kariko, recompensată pentru activitatea sa de pionierat în domeniul vaccinurilor împotriva COVID-19 pe baza tehnologiei ARN mesager, potrivit AFP.

Potrivit Agerpres, acest premiu internaţional, dotat cu suma de 100.000 de euro pentru fiecare laureat, îşi propune să accelereze carierele femeilor din lumea ştiinţei aflate în cinci regiuni de pe glob şi ''să lupte împotriva obstacolelor pe care le întâlnesc'', au precizat Fundaţia L'Oréal şi UNESCO într-un comunicat.

Pentru regiunea America de Nord, profesoara de la Universitatea din Pennsylvanie Katalin Kariko a fost recompensată ''pentru contribuţia excepţională la perfecţionarea tehnologiei denumite ARN mesager'', care a permis ''pasul decisiv în realizarea vaccinurilor anti-COVID-19'', precum cele dezvoltate de Pfizer/BioNtech şi Moderna.

Cercetătoarea de origine ungară în vârstă de 66 de ani este totodată vicepreşedinte senior a laboratorului german BioNTech, asociat companiei americane Pfizer.

Marţi, Katalin Kariko a primit totodată Grande Médaille 2021 din partea Academiei franceze de ştiinţe, atribuită la fiecare doi ani unui savant francez sau străin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde