Presa franceză a răbufnit: Vladimir Putin a făcut trecerea de la un "paria" la un lider "de neocolit" în conflictul sirian

142
Presa franceză a răbufnit: Vladimir Putin a făcut trecerea de la un

Articole recomandate

Vladimir Putin dictează și ordonă echilibrele lumii. Președintele rus "a reușit să se facă un de neocolit" în orice soluție la conflictul din Siria, iar "paria" de ieri "dictează și ordonă echilibrele lumii", scrie presa franceză, înaintea întâlnirii liderului de la Kremlin cu François Hollande și Angela Merkel la Paris, relatează AFP online.


"Hotărât ca țara sa să-și recapete rangul de mare putere, Vladimir Putin a reușit, în mod abil, să se facă de neocolit în orice soluție la conflictul sirian", analizează Marc Semo în Libération. "Rusia este o parte a problemei, ea ar putea să fie totodată o parte a soluției. Acordul în dosarul nuclear iranian din vară arată că Kremlinul poate juca cartea cooperării în mod constructiv", continuă el.


"Într-o săptămână, paria a luat inițiativa. Situația s-a răsturnat și suntem nevoiți să ne adaptăm la circumstanțe și să-l ascutăm", rezumă Denis Daumin în La Nouvelle République.


Intervenția militară a Rusiei și Statelor Unite în Orientul Mijlociu are "un iz de Război Rece", consideră Christophe Bonnefoy (Journal de la Haute-Marne), în care "atacurile verbale de odinioară sunt înlocuite, astăzi, cu rachete (trase) de avioane de vânătoare".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4147 secunde