Preşedinta Hondurasului cere guvernului să stabilească relaţii oficiale cu China

106
Preşedinta Hondurasului cere guvernului să stabilească relaţii oficiale cu China - 1-1678871547.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Hondurasului, Xiomara Castro, a declarat că i-a cerut ministrului de externe să iniţieze deschiderea relaţiilor oficiale cu China, informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Preşedinta acestui stat din America Centrală a susţinut ideea de a întrerupe legăturile cu Taiwan şi de a începe să aibă relaţii diplomatice cu China în timpul campaniei sale electorale. În ianuarie 2022, declara însă că speră să menţină legăturile cu Taiwan.

Regimul de la Beijing a intensificat presiunile pentru a reduce amprenta internaţională a Taiwanului, spunând că această insulă guvernată în mod democratic este un teritoriu chinez care nu are dreptul să întreţină legături oficiale cu alte state.

Mai puţin de 20 de ţări au relaţii diplomatice oficiale cu Taipei.

Ministerul de Externe din Taiwan a declarat că este „în procesul de înţelegere” a situaţiei, fără a oferi detalii suplimentare.

În replică, Ministerul taiwanez de Externe a cerut, miercuri, 15 martie, autorităţilor din Honduras să nu „ia decizia greşită” de a stabili legături diplomatice cu China, ceea ce ar duce la ruperea de facto a legăturilor cu Taipeiul.

„Solicităm Hondurasului să reflecteze cu atenţie şi să nu cadă în capcana Chinei luând decizia greşită de a dăuna prieteniei de lungă durată dintre Taiwan şi Honduras”, se arată într-un comunicat al Ministerul de Externe de la Taipei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3828 secunde