Preşedintele Braziliei ar putea fi acuzat de omucidere în masă

220
Preşedintele Braziliei ar putea fi acuzat de omucidere în masă - presedintelebraziliei-1634736842.jpg

Articole de la același autor

Un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzații de omucidere în masă împotriva președintelui Jair Bolsonaro, în legătură cu modul de gestionare a pandemiei din această țară, arată un raport guvernamental intrat în posesia CNN. Postul de televiziune a intrat în posesia unor documente întocmite de Congresul brazilian care îi acuză pe președintele Bolsonaro și alți oficiali guvernamentali că au permis răspândirea coronavirusului în rândul populației cu scopul de a obține „imunitatea de turmă”. Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia, al doilea cel mai mare număr de decese din lume după SUA.

Extrase din document arată că raportul anchetei atribuie administrației Bolsonaro mai mult de jumătate dintre aceste decese și solicită formularea unor acuzații de crimă în masă împotriva președintelui. De asemenea, în raport se recomandă acuzații penale împotriva altor 69 de persoane printre care s-ar număra trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali. Comisia de anchetă a Senatului brazilian a declarat pentru CNN că se preconizează ca documentul de aproape 1.200 de pagini să fie discutat oficial în Senatul Braziliei. Nu este clar dacă rezultatele acestui raport ar putea duce la acuzații penale. Părți din draftul proiectului ar putea suferi modificări sau actualizări înainte de prezentarea sa oficială.

Reprezentații cabinetului președinelui Bolsonaro nu au răspuns până acum la cererea CNN de a oferi detalii în acest caz. Cu toate acestea, președintele a criticat ancheta cu privire la deciziile sale privind pandemia și a catalogat-o ca fiind motivată politic.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4724 secunde