Preşedintele Braziliei contestă sistemul electoral înainte de alegerile în care sondajele îl anunță pierzător

148
Preşedintele Braziliei contestă sistemul electoral înainte de alegerile în care sondajele îl anunță pierzător - presedintebrazilia-1658233001.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a pus la îndoială din nou sistemul electoral brazilian, luni, în faţa câtorva zeci de ambasadori, cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile prezidenţiale la care participă, dar în care toate sondajele îi prevăd înfrângerea.

„Vrem să corectăm defectele, vrem transparenţă, democraţie reală”, a declarat preşedintele de extremă dreapta în fața ambasadorilor, criticând din nou sistemul de vot cu urne electronice.

„Sunt acuzat în mod constant că (uneltesc o) lovitură de forţă. Avem timp să soluţionăm problema, cu participarea forţelor armate”, a adăugat şeful statului în timp ce făcea o prezentare în PowerPoint a sistemului electoral, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Jair Bolsonaro a vorbit aproape o oră la Palatul Alvorada în faţa ambasadorilor invitaţi să-l asculte pe acest subiect, în special din Franţa sau Spania.

Ambasadorii Chinei şi Argentinei, importanţi parteneri ai Braziliei, nu au fost invitaţi, din motive nespecificate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 8.9964 secunde