Președintele chinez începe o vizită de trei zile în Rusia

355
Președintele chinez începe o vizită de trei zile în Rusia - presedintele-1559585070.jpg

Articole recomandate

Președintele chinez Xi Jinping va pleca, mâine, spre Rusia într-o vizită de trei zile, în cadrul căreia va lua parte la cea de-a 23-a ediție a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg și va conveni strategii cu președintele rus Vladimir Putin, pe fondul sporirii tensiunilor cu SUA, informează EFE. 


Xi și Putin "își vor actualiza și intensifica relațiile" într-un moment în care situația internațională prezintă "schimbări fără precedent într-un secol" și în fața "impactului grav al unilateralismului", după cum a comentat recent vice-ministrul chinez al Afacerilor Externe, Zhang Hanhui, în declarații transmise de agenția oficială Xinhua. 


El a subliniat că legăturile dintre Rusia și China sunt tot mai "mature, stabile și puternice". 
Experții cred că Beijingul și Moscova vor continua să-și armonizeze strategiile pe măsură ce războiul comercial cu Washingtonul se va extinde. 


Se așteaptă ca această vizită - prima în Rusia a lui Xi de la realegerea sa ca președinte - să permită semnarea unor documente de cooperare în domenii precum agricultura, finanțe, știință și tehnologie sau comerțul online. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3842 secunde