Președintele chinez, vizită de trei zile în regiunea Macao

225
Președintele chinez, vizită de trei zile în regiunea Macao - presedintele-1576701596.jpg

Articole recomandate

Președintele Xi Jinping a început, ieri, o vizită de trei zile în Macao, paradisul jocurilor de noroc, pentru a marca 20 de ani de la retrocedarea regiunii Chinei, transmite Reuters. 


Vizita președintelui chinez în fosta colonie portugheză, unde este de așteptat să anunțe o serie de politici de susținere, este percepută în linii mari ca o recompensă pentru stabilitatea și loialitatea acestei regiuni administrative speciale, spre deosebire de fosta colonie britanică Hong Kong, care de șase luni este zguduită de proteste antiguvernamentale. 


Măsurile ce vor fi anunțate vizează diversificarea economiei dependente de cazinouri pentru a ajuta Macao să devină un centru financiar care să includă o bursă de valori ce va tranzacționa yuani. 


Nu a fost anunțat programul complet al vizitei, cea mai lungă întreprinsă de Xi Jinping în Macao, dar printre momentele importante se numără participarea, mâine, la depunerea jurământului de către nou lider ales și sprijinit de Beijing, Ho Iat-seng. 
Macao a revenit sub conducerea Chinei pe 20 decembrie 1999, sub aceeași formulă "o țară, două sisteme", menită să păstreze autonomia regiunii, după care este guvernat și Hong Kong-ul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.217 secunde