Preşedintele chinez Xi Jinping se declară dispus să coopereze cu SUA în interes reciproc

199
Preşedintele chinez Xi Jinping se declară dispus să coopereze cu SUA în interes reciproc - xijiping-1666878781.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că ţara sa este dispusă să coopereze cu SUA pentru a găsi modalităţi de convieţuire avantajoase pentru ambele părţi, transmite televiziunea de stat CCTV, preluată de Reuters.

Ca mari puteri, China şi Statele Unite trebuie să îşi dezvolte comunicarea şi cooperarea, contribuind astfel la stabilitatea globală, a afirmat Xi într-un mesaj transmis miercuri la gala Comitetului Naţional pentru relaţiile chino-americane.

Washingtonul şi Beijingul sunt în dezacord în privinţa politicii chineze faţă de Taiwan, în legătură cu relaţiile Chinei cu Rusia, iar mai recent, în problema eforturilor americane de a împiedica producătorii de semiconductori să vândă tehnologii companiilor chineze, reaminteşte Reuters.


China a fost iritată recent de o serie de vizite ale unor oficialităţi americane în Taiwan şi a acuzat SUA că transmit semnale periculoase către Taipei. Xi şi-a asigurat recent al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist Chinez - un eveniment fără precedent pentru regimul care controlează a doua economie a lumii. El a condamnat amestecul străin în Taiwan şi a avertizat recent că China nu va renunţa niciodată la dreptul de a face uz de forţă în insula independentă de facto, dar revendicată de Beijing.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6127 secunde