Președintele Comisiei Europene cere respectarea noului guvern italian

216
Președintele Comisiei Europene cere respectarea noului guvern italian - presedintelecomisiei-1528028533.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut sâmbătă, într-un interviu pentru ziare germane "respectarea Italiei" și a guvernului său de alianță dintre populiști și extrema dreaptă, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Trebuie să arătăm respect față de Italia", a declarat Jean-Claude Juncker pentru ziarele grupului de presă Funke Mediengruppe, la o zi după depunerea jurământului de către guvernul format în Italia de Liga (extrema dreaptă) și Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem). 


Președintele italian l-a desemnat din nou pe Giuseppe Conte, un jurist fără experiență în politică ales de formațiunile populiste care dețin majoritatea în Parlament, să formeze guvernul. El va trebui să pună în aplicare programul anti-austeritate și de securitate asupra căruia cele două părți au convenit în urmă cu aproape două săptămâni. 


Întrebat despre datoria imensă a Italiei, Juncker a declarat că nu consideră că este cazul să se dea lecții Romei. "Acest lucru s-a întâmplat prea mult în ceea ce privește Grecia", a adăugat Juncker. 


El a cerut să nu se repete greșelile comise cu Atena, mai ales atunci când premierul Alexis Tsipras, liderul formațiunii Syriza (stânga radicală), a venit la putere la începutul anului 2015. 


"Demnitatea poporului grec a fost călcată în picioare. Acest lucru nu ar trebui să se repete acum cu Italia", a subliniat președintele Comisiei Europene. "Pledez pentru un mod calm de a acționa. Nu vreau să mă amestec în probleme legate de politica internă italiană. Îl apreciez mult pe președintele Sergio Mattarella. Dar în contextul acestei crizei, nu am vorbit cu el. Mă bucur că nu am intervenit, deși tentația a fost mare", a menționat responsabilul european. 


"Italienii au o percepție bună despre ceea ce este bun pentru țara lor. Ei vor reuși", a apreciat Jean-Claude Juncker.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0695 secunde