Preşedintele Consiliului European se va deplasa în China, luna viitoare

101
Preşedintele Consiliului European se va deplasa în China, luna viitoare - presedintele-1669297434.jpg
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va vizita China, luna viitoare, pentru a se întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping, relatează cotidianul britanic Financial Times, care citează două oficialităţi apropiate acestui dosar, transmite Reuters, consultată de Agerpres.

Charles Michel va vizita Beijingul la 1 decembrie, prilej cu care se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping şi cu alţi doi demnitari chinezi de rang înalt.
 

La 1 aprilie 2022, a avut loc al 23-lea summit UE-China, prin videoconferinţă. Liderii europeni şi chinezi au discutat despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, care pune în pericol securitatea mondială şi economia mondială, precum şi securitatea alimentară şi energetică. Uniunea Europeană a subliniat că sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei au fost impuse cu unicul scop de a opri agresiunea Moscovei şi în pofida unui impact economic semnificativ asupra UE şi a partenerilor săi la nivel mondial.
 

De asemenea, au fost abordate situaţia relaţiilor bilaterale şi subiecte de interes comun, cum ar fi schimbările climatice, biodiversitatea şi sănătatea, precum şi despre modalităţile de asigurare a unei relaţii comerciale mai echilibrate. Pagina a fost generata in 0.1872 secunde