Președintele Croației spune că țara sa se va împotrivi primirii Finlandei și Suediei în NATO

227
Președintele Croației spune că țara sa se va împotrivi primirii Finlandei și Suediei în NATO - presedintecroatia-1652969958.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele croat Zoran Milanovic a afirmat miercuri că îl va instrui pe reprezentantul permanent al Croaţiei la NATO, ambasadorul Mario Nobilo, să voteze împotriva primirii Finlandei şi Suediei în alianţa militară occidentală până nu va fi amendată legea electorală din Bosnia-Herţegovina, informează HINA.

Potrivit lui Milanovic, Croaţia trebuie să susţină condiţionarea aderării Finlandei şi Suediei la NATO de chestiunea egalităţii în alegeri a croaţilor din Bosnia-Herţegovina.


„Nu este un gest împotriva Finlandei şi Suediei, ci pentru Croaţia”, a insistat el, conform Agerpres.

Preşedintele croat a mai spus într-o conferinţă de presă că, în opinia sa, croaţii din Bosnia, ca entitate politică, sunt distruşi şi că este în interesul Croaţiei să împiedice acest lucru.


El a adăugat că Turcia, care se opune aderării celor două state nordice la Alianţă, arată cum trebuie luptat pentru interesele naţionale şi cu siguranţă nu va renunţa până nu va obţine ceea ce vrea, în timp ce Croaţia se comportă exact contrar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4803 secunde