Preşedintele Emmanuel Macron va fi primit de Papa Francisc pe 24 octombrie, la Roma

162
Preşedintele Emmanuel Macron va fi primit de Papa Francisc pe 24 octombrie, la Roma - macronpapa-1665580004.jpeg
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni cu Papa Francisc pe 24 octombrie la Roma, unde urmează să participe şi la un forum internaţional pentru pace, a anunţat Palatul Elysée, confirmând informaţii din surse diplomatice şi din comunitatea Sant'Egidio, notează AFP.

Şeful statului francez va fi primit în audienţă privată de suveranul pontif la Vatican, a doua zi după participarea sa la summitul interreligios organizat de această comunitate catolică italiană cunoscută a fi unul dintre canalele diplomaţiei din umbră a Sfântului Scaun.

Va fi a treia vizită a preşedintelui Franţei la Papa Francisc, după cele din 26 noiembrie 2021 şi 26 iunie 2018, a precizat Palatul Elysée.

Emmanuel Macron se va întâlni şi cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul unei cine private, în contextul formării noului guvern condus de Giorgia Meloni, şefa partidului postfascist Fratelli d'Italia, care a câştigat alegerile legislative din 25 septembrie, potrivit unor surse concordante. Comunitatea laică din Sant'Egidio a confirmat marţi prezenţa preşedintelui francez la deschiderea întâlnirii sale internaţionale anuale în prezenţa unor responsabili politici şi religioşi din lumea întreagă.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3137 secunde