Președintele Erdogan critică țările UE pentru că tolerează grupările teroriste

205
Președintele Erdogan critică țările UE pentru că tolerează grupările teroriste - presedintele-1542895484.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat, miercuri, țările Uniunii Europene pentru că nu fac suficient pentru dezrădăcinarea grupărilor teroriste, cu o zi înainte ca oficiali ai UE să participe la o reuniune la Ankara, informează DPA.

La o reuniune a autorităților locale, Erdogan a criticat țările europene pentru că tolerează atât Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii în Turcia, cât și mișcarea Gulen, pe seama căreia Ankara pune răspunderea pentru puciul eșuat din 2016. Ankara consideră ambele organizații drept teroriste.

Potrivit lui Erdogan, liderii grupărilor teroriste precum PKK se pot deplasa liber prin orașele europene. "Am vrea să-i avertizăm pe prietenii noștri europeni: acești teroriști își vor îndrepta într-o zi armele împotriva voastră", a spus președintele turc.

Chiar dacă PKK este desemnată organizație teroristă de UE, blocul comunitar nu ajută victimele acestei grupări, a spus Erdogan, adăugând că Ankara nu poate, din acest motiv, să ia UE în serios.

El a condamnat din nou verdictul dat, marți, de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), care i-a cerut Turciei să-l elibereze pe politicianul de opoziție pro-kurd Selahattin Demirtas, care se află în detenție înainte de proces din noiembrie 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde