Președintele filipinez își exprimă regretul că l-a numit "fiu de cățea" pe Obama

175
Președintele filipinez își exprimă regretul că l-a numit

Articole recomandate

Președintele filipinez Rodrigo Duterte și-a exprimat regretul pentru scandalul declanșat de faptul că în urmă cu o zi l-a numit "fiu de cățea" pe președintele american Barack Obama, informează France Presse.

"El regretă că afirmațiile sale făcute în fața presei au cauzat o astfel de con-troversă", se arată într-un comunicat al guvernului filipinez publicat în contextul în care cei doi lideri urmau să se întâlnească în cursul zilei de ieri la un summit al țărilor din Asia de Sud-Est la Laos.

Făcând referire la remarcile pe care risca să i le facă Obama în legătură cu drepturile omului, în special în privința metodelor folosite în lupta sa împotriva traficului de droguri, Rodrigo Duterte a declarat luni la televiziunea filipineză despre omologul său american că este "fiu de cățea".

"Președintele Duterte a explicat că unele comentarii din presă conform cărora președintele Obama urma să îi facă morală privind execuțiile extrajudiciare l-au condus la această afirmație virulentă", au încercat autoritățile filipineze să explice în comunicat.

În urma acestui scandal, Barack Obama a anulat întâlnirea bilaterală prevăzută cu Duterte la Vientiane, capitala Laosului.

"Delegațiile țărilor noastre au căzut de acord asupra faptului că, în lumina problemelor asupra cărora încă mai trebuie să lucrăm, reuniunea bilaterală între cele două națiuni ale noastre este amânată sine die", a precizat la rândul său Manila.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde