Președintele francez Emmanuel Macron, vizită de stat în Grecia, pentru a marca ieșirea din criză

217
1
Președintele francez Emmanuel Macron, vizită de stat în Grecia, pentru a marca ieșirea din criză - macronvizitaingrecia-1504697667.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron efectuează, astăzi și mâine, în Grecia o vizită de stat, plasată sub semnul optimismului și al încrederii față de această țară europeană cea mai afectată de criza datoriilor, informează miercuri AFP.

Vizita, foarte așteptată într-o Grecie curioasă să descopere cuplul prezidențial francez, va avea multe conotații simbolice, printre care un discurs despre democrație rostit pe Pnyx, celebra colină din Atena, din fața Acropolei.

Macron, 39 de ani, și Alexis Tsipras, 43 de ani, se numără printre cei mai tineri lideri europeni.

Mass-media locale subliniază de mai multe săptămâni importanța acestei vizite pentru țară, tradițional francofilă, și pe care Franța o sprijină cu mult dinaintea crizei.

Guvernul Tsipras, în prezent la un nivel scăzut în sondaje, mizează de asemenea pe susținerea Franței în a-și îmbunătăți imaginea.

Economia elenă pare să vadă capătul tunelului, cu o creștere estimată la circa 2% în 2017, alimentată de turismul record din această vară. Dovadă a acestei ameliorări, Atena a revenit în iulie pe piețele financiare și speră să iasă în vara lui 2018 de sub tutela bugetară a UE și FMI, care încorsetează Grecia din 2010.

"Grecia trebuie susținută în această fază pozitivă care se deschide și care este, se poate spera, simbolul pentru o nouă fază în zona euro", au transmis cei de la Palatul Elysee.

În această vizită, Macron va fi însoțit de ministrul economiei Bruno Le Maire și de alți circa 40 de directori de companii.

Și problema migrației va fi abordată în timpul întrevederilor prevăzute să aibă loc cu Tsipras, cu președintele Greciei, Prokopios Pavlopoulos, și cu liderul opoziției Kyriakos Mitsotakis.

Comentează știrea

Mitica
7 septembrie 2017
Zito Elada!

Saracii greci, ce au ajuns, plimba cafeluta de colo colo la nazisti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.219 secunde