Președintele Franței: "Este ultima șansă de pace. Dacă nu, va fi război!"

201
Președintele Franței:

Articole recomandate

Rusia speră ca țările occidentale, inclusiv Germania, să împiedice posibile încercări ale Kievului de a "rezolva militar" conflictul din estul țării, a declarat ambasadorul rus în Germania, Vladimir Grinin, relatează portalul rus Sputnik. 


"Ne-ar plăcea să sperăm că Occidentul, inclusiv Germania, va influența, în sfârșit, regimul de la Kiev. În prezent, judecând după acțiunile recente ale autorităților de la Kiev, este clar că ei vor să rezolve militar criza din estul Ucrainei", a declarat Grinin, pentru agenția rusă de stat RIA Novosti. 


Ambasadorul a subliniat că cei mai mulți dintre liderii occidentali au declarat recent că nu există o soluție militară la criza ucraineană, ci diplomatică. 


"Noi sperăm ca partenerii noștri occidentali vor trece de la vorbe la fapte și vor începe să influențeze autoritățile de la Kiev", a adăugat el. 


Președintele american Barack Obama l-a îndemnat, marți seara, pe omologul său rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică, să accepte planul de pace pentru Ucraina pe care liderii europeni îl vor prezenta la Minsk, în Belarus, relatează CNN. 


Obama a subliniat "importanța de a profita de oportunitatea reprezentată de negocierile dintre Rusia, Franța, Germania și Ucraina în vederea ajungerii la o soluționare pe cale pașnică" a violențelor din estul Ucrainei, potrivit Casei Albe. 


Președintele american Barack Obama a declarat că nu a decis încă dacă să trimită sau nu armament și echipament forțelor ucrainene, insistând că dorește soluționarea pe cale diplomatică a crizei. El a apreciat, într-o conferință de presă susținută împreună cu cancelarul german Angela Merkel, că șansele unei soluții militare în Ucraina sunt slabe. 


"Dacă Rusia își continuă acțiunea agresivă în Ucraina, inclusiv prin trimiterea de trupe, armament și finanțarea separatiștilor, costurile pentru Rusia vor crește", l-a avertizat Obama lui Putin, potrivit Casei Albe. 


Pe de altă parte, președintele francez Francois Hollande a declarat că negocierile purtate de Franța și Germania cu Rusia pentru a încerca să obțină un acord de pace în Ucraina reprezintă "una din ultimele șanse" de a evita războiul, relatează AFP și Reuters.

"Cred că este una din ultimele șanse. Dacă nu reușim să obținem un acord durabil de pace, cunoaștem perfect scenariul: există un nume, se cheamă război", a declarat Hollande.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1474 secunde