Președintele Germaniei face apel la apărarea tradițiilor democratice ale Europei

146
1
Președintele Germaniei face apel la apărarea tradițiilor democratice ale Europei - presedintele-1524755406.jpg

Articole recomandate

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cere populației europene să lupte pentru tradițiile democratice ale Bătrânului continent, în timpul unei vizite în Elveția, relatează DPA.

"Europa nu va avea un viitor bun fără democrație. Vreau să văd statele membre ale UE și Elveția că sunt alături în această privință", a spus Steinmeier.

Președintele german a criticat faptul că societățile europene includ forțe politice "care vorbesc despre democrație, dar care de fapt creează o atmosferă tensionată predicând excluderea și lansând mesaje autoritare".

Cel mai puternic partid politic din Elveția, Partidul Popular (SVP, de dreapta), are o poziție clară împotriva imigrației și a musulmanilor. Cu toate acestea, gruparea politică este mai puțin radicală decât mișcările europene similare, precum Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban.

Președintele Steinmeier și soția sa, Elke Buedenbender, au sosit în Elveția miercuri după-amiază și au fost întâmpinați de șeful statului elvețian Alain Berset. Relațiile dintre Germania și Elveția sunt apropiate și cordiale. Se așteaptă ca discuțiile să se axeze pe crizele internaționale și pe mișcările populiste care câștigă tot mai mult sprijin popular. 

Comentează știrea

elena
27 aprilie 2018
ce căcat să apărăm??

Ce tradiții să apărăm când europa a fost invadată de musulmani??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde